Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta pizza z bekonem
Mąkę wsypujemy do dużej miski wraz z solą. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i dodajemy do mąki. Wlewamy olej i uganiatamy ciasto. Odstawiamy na 30min.
Sos:
Mieszamy przecier z odrobiną wody i oleju, dodajemy oregano, czosnek, sól i pieprz.
***
Plastry boczku smażymy na złocisty kolor a następnie kładziemy na papierowy ręcznik aby odsączyć je z tłuszczu. Kiełbasę podsmażamy chwilkę z krążkami cebuli.
Ciasto na pizzę układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym i polanej odrobiną oleju.
Na ciasto nakładamy sos, a następnie paprykę, kiełbasę, bekon, cebulę, ser.
Pieczemy około 15-20min w piekarniku z termoobiegiem rozgrzanym do 250 stopni.
Na koniec posypujemy oregano.
Smacznego !