Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto jeżynowe z białą czekoladą bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 30 dag
biała czekolada 40 dag
jogurt naturalny 200 ml
wiórki kokosowe 2 łyżki
cukier 1/4 szklanki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka
limonka do dekoracji
wafle 1 opakowanie
melisa do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto jeżynowe z białą czekoladą bez pieczenia

Stop czekoladę, połowę wymieszaj z pokruszonymi waflami. Ubij śmietanę z cukrem , podziel na 2 części. Do jednej, ubijając, wlewaj jogurt z połową namoczonej w zimnej wodzie żelatyny, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj. Do drugiej dodaj resztę czekolady, połowę opłukanych jeżyn i resztę namoczonej żelatyny.
Układaj kolejno: Wafle z czekoladą, warstwę śmietany z jogurtem i wiórkami, warstwę śmietany z jeżynami.
Udekoruj pozostałymi jeżynami, plasterkami limonki, listkami melisy. Schłódź.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.04.2012 12:46
pycha
dorotka0000025 09.04.2012 12:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak