Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort ziemniaczany z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masza:
ziemniaki 500 g
jajko 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Farsz:
cebula 1 szt
masło do smażenia
wieprzowina 300 g
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Tort ziemniaczany z mięsem

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać, przepuścić przez praskę, przyprawić solą i pieprzem. Utrzeć z żółtkami i połączyć z pianą z białek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Podsmażyć z mięsem. Zestawić z ognia, wbić jajko, przyprawić do smaku, wymieszać ze śmietaną. Formę natłuścić i posypać bułką tarta. Na dno formy ułożyć 2/3 ziemniaków, na nich rozsmarować masę mięsną, przykryć resztą ziemniaków. Skropić roztopionym masłem. Posypać bułką tartą. Piec 60 min w temp 190 stopni. Podawać z sosem np. pieczarkowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.10.2013 21:14
fajny przepis
Dorota59 11.10.2013 17:42
bardzo dobre
Justa32 04.10.2013 20:09
świetny przepis ,warto wypróbować:)
pycia9 21.01.2013 10:35
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak