Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z malin i brzoskwiń

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
brzoskwinie 1 kg
wiórki kokosowe 5 łyżek
malibu 1 szklanka
cukier żelujący 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z malin i brzoskwiń

Maliny przebierz, umyj, przełóż na sitko, odcedź. Przełóż je do dużego garnka i zasyp połową cukru żelującego. Odstaw na 30 min., aby puściły sok.
Brzoskwinie umyj, obierz ze skórki, przetnij na pół, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Przełóż je do garnka z malinami, dosyp resztę cukru, wymieszaj i odstaw. Owoce trzymaj w ciepłym miejscu, aby puściły sok.
Do owoców z cukrem dosyp wiórki kokosowe, zalej je malibu, wymieszaj i postaw na ogniu. Mieszając, gotuj ok. 10 min.
Słoiki i zakrętki umyj i wyparz wrzątkiem. Po przełożeniu do nich konfitury zakręć każdy słoik. Konfitury z dodatkiem alkoholu nie trzeba pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak