Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
jabłka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sok wiśniowy 1/2 szklanki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej słonecznikowy 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Oczyszczoną z nieładnych liści i grubszych nerwów kapustę musimy opłukać , posiekać drobniutko. Kolejną czynnością jest ugniecenie kapusty dłonią, tak by zmiękła i troszkę puściła sok. Następnie polewamy kapustę sokiem wiśniowym i odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki dodajemy do kapusty drobno pokrojoną cebulę i jabłka starte na tarce o grubszych oczkach. Doprawiamy warzywa octem, olejem, solą , pieprzem i cukrem. Mieszamy starannie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinyWkuchni 23.06.2012 22:38
Właśnie od kilku dni zastanawiam się jak wykorzystać połówkę kapusty, która została po śląskim obiadku. No i mam :) Ciekawym skłądnikiem jest ten sok wiśniowy.
Ania67 14.10.2011 13:25
Mniam...
IKrakowianka 08.10.2011 20:27
ciekawy pomysł z tym sokiem wiśniowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak