Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka z bakłażanu nadziewana fetą i śliwką .

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
śliwki węgierki 6 szt
feta 1/2 szt
sól
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka z bakłażanu nadziewana fetą i śliwką .

Bakłążana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.studzimy .smarujemy plastry bakłażana serem fetą wkładamy śliwki bez pestki i zawijamy .w roladkę .Kropimy roladki oliwą i posypujemy prażonym łuskanym słonecznikiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 09.10.2011 06:56
apetyczne
Gabriela7 03.10.2011 08:02
super
Katarzyna/kate1980 02.10.2011 18:51
super
novita26 02.10.2011 13:55
super
iwa643 02.10.2011 12:59
ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak