Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Peperonata- paprykarz

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 20 dag
papryka czerwona 3 szt
pomidory dojrzałe 4 szt
cebula 2 szt
czosnek 2-3 ząbki
oliwa kilka łyżek
ocet balsamiczny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Peperonata- paprykarz

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną kiełbasę, posiekany czosnek i cebule- chwilkę podsmażamy i dodajemy pokrojone papryki i pokruszony listek laurowy i Kucharek.
Następnie dodajemy pokrojone pomidory bez skórki- gotujemy około 15 minut .
Na koniec dodajemy pieprz i ocet balsamiczny- mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 26.07.2012 15:01
rewelacja
m1monika 12.03.2012 15:22
apetyczne
mala2021 05.02.2012 15:04
wygląda super,na pewno spróbuję
Patrycja33 07.11.2011 14:10
smacznie wygląda chyba dzisiaj zrobię na obiadek
iga2 26.10.2011 17:11
super
MAR3STA 03.10.2011 19:16
fajny
calliope 03.10.2011 10:49
ciekawy przepis
AgaS10 03.10.2011 08:58
aż u mnie pachnie:)
Ewa6274879 02.10.2011 12:48
Wygląda smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak