Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe kostka) 0,50 Kg.
Sos w torebce Myśliwski 1 szt.
pieczarki 0,40 kg.
Owoc jałowca cały Prymat 1 szt.
natka pietruszki
boczek wędzony 0,25 Kg.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.
Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.
Dolej 0,5 l (500 ml) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość przyprawy do gulaszu, następnie dokładnie wymieszaj.
Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.
Posyp natką pietruszki i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak