Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 350g
mąka 400g
proszek do pieczenia 1,5 torebki
cukier 6łyżek
cukier wanilinowy 1 torebka
olej 2łyżki
jajko 1szt
mleko 5łyżek
tłuszcz do formy
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto twarogowe

Wycisnąć twaróg na sitku i przetrzeć. Blachę do pieczenia nasmarowac tłuszczem. Wymieszać w misce mąkę, proszek,cukier waniliowy, cukier. Dodać twaróg, jajko,olej i mleko. Wyrobić kruche rozpadające się ciasto. Zagnieść ciasto rękami na blacie oprószonym niewielką ilością mąki. Rozwałkować szybko ciasto, przełozyć na blachę. Piec 20 min. Do tego ciasta mozna dodać dowolne owoce, posypując je kruszonką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak