Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy jaglanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 3 szkl
cebula 2 szt
mięso pieczone 1/2 kg
kapusta 1 szt
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na smalcu. Do kaszy wsypać podsmażoną cebulę i pokrojone pieczone mięso, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Liście kapusty sparzyć wrzącą wodą, ściąć zgrubienia. Na każdy liść kapusty łyżką nakładać farsz, zakładać boki i zwijać gołąbki. Następnie ułożyć w rondelku, zalać 2 szklankami osolonej wody i dusić chwilę pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.10.2013 07:56
chętnie spróbuję
Bernadeta1 21.01.2013 13:02
ostatnio jadłam i bardzo mi smakowały
kate.500 02.07.2012 08:20
smaczne
iknkirke 27.03.2012 12:26
super
kochanyptysiu 04.11.2011 19:41
pychotka
calliope 11.10.2011 14:03
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak