Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa kartoflana z czerwoną papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
por
papryka czerwona 2 szt
bulion warzywny 1 kostka
śmietana 10 dkg
masło 1 łyżka
natka pietruszki
ziele angielskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa kartoflana z czerwoną papryką

Włoszczyznę drobno kroimy i zalewamy sześcioma szklankami wrzącej wody,dodajemy kostkę bulionu warzywnego i doprowadzamy do wrzenia.Ziemniaki obieramy i kroimy w półplasterki wkładamy do warzyw,dodajemy ziele angielskie liść laurowy, i gotujemy wszystko do miękkości.Zupę zabielamy śmietaną i dodajemy łyżkę masła i doprawiamy do smaku.Paprykę wkładamy na 5 min do wrzątku studzimy i obieramy ze skórki,następnie kroimy w paski i dodajemy do zupy.Podgrzewamy ale nie gotujemy.Na talerzach zupę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.03.2013 08:34
mm rewelacja;)
Krystyna32 07.10.2011 07:51
extra
Mariusz10 02.10.2011 00:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak