Ptysie

Ptysie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • margaryna

    10 dkg
  • mąka

    12 dkg
  • sól

    szczypta
  • jajka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagotować.Jak ciasto ostygnie wbić 4 jajka,wyrobić. Na posmarowaną blachę nakładać łyżką ciasto w kształcie kulek. Piec w mocno nagrzanym piekarniku 25-30 min (przez pierwsze 10 min.nie otwierać piekarnika,bo ptysie opadną)
Wyjmować gdy są twarde,suche i ładnie zarumienione.
Ostudzone ptysie napełnić bitą śmietaną lub masą budyniową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aisoglam

14.11.2010 17:01
pychota ;)

magical66

26.09.2010 11:08
pychotka

kotlet

25.09.2010 16:01
mhm ślinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat