Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak z czerwoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
jajko 1szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyzki
cytryna 1,5szt
olej do smażenia pół szklanki
kapusta czerwona 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak z czerwoną kapustą

Sprawionego i pokrojonego szczupaka natrzeć przyprawą i odstawić na 20min do lodówki. Kawałki ryby panierować w jajku i bułce. Obsmażyć rybkę na rozgrzanym oleju. poszatkowaną kapustę obgotowac w osolonym wrzątku, dodając soku w trakcie gotowania. lekko odcedzić. Przełożyć wszystko do żaroodpornego naczynia, dodając kawałki ryby. Wstawić do piekarnika na 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak