Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy Misz-Masz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztula
bakłażan 1sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy Misz-Masz

* 3 plastry od schabu (grubość wg.uznania)
* 1 czerwona papryka
* 1 zielona (mozna inny kolor to już według swojego gustu)
* 1 mała papryczka chili
* 1 średni bakłażan
* 1 duza biała cebula
* 1 szklanka nać pietruszki (posiekać)
* 3 łyzki sos sojowy-ciemny
* 1 łyzka olej/oliwa
* 15dag.czosnek płatki lub swieży
* 1 puszka groszek konserwowy (200g)
* 3 łyżki sos czosnkowy chili (Tao-Tao)
* 1 łyzeczka papryka w proszku czerwona
* 2 łyzki stołowe przyprawa w proszku (do kebabu)
* sól,pieprz (wg.uznania)


Wszystkie warzywa i mięso myjemy.Z papryczki chili żeby nie było za ostre wyjmujemy nasionka,chyba że ktoś woli bardzo ostro to zostawiamy.Mięso kroimy w paski,cebulę w krążki,bakłażana w słupki a paprykę w grubszą kostkę. Na głęboką patelnię lub do woka wlewamy olej lub oliwe. Dodajemy pokrojone mieso i doprawiamy je papryką słodka w proszku, przyprawą kebab i dolewamy sos sojowy ciemny.Smażymy jakieś pięć minut mieszając. Nastepnie dodajemy wszystkie warzywa + zieloną natkę pietruszki,polewamy sosem czosnkowym z chili i dusimy do miękkości pod przykryciem,od czasu do czasu mieszając.Na koniec dodajemy odsączony groszek ,doprawiamy solą, pieprzem i jeszcze chwilkę smażymy..

Podajemy np. z ryżem i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 17:29
Fajne jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak