Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4łyzki
mleko ciepłe 1szklanka
masło lub margaryna 20dag
cukier 3/4 szklanki
jajko 1szt
żółtko jajek 2szt
woda pół szklanki (przegotowana)
serek homogenizowany 3szt (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Żelatynę namoczyć w przegotowanej wodzie i wlać do ciepłego mleka, dokładnie wymieszać, schłodzić. Masło lub marg. utrzec z cukrem, jajkami. Dokładnie utartą masę wymieszać z serkami i połączyć z żelatyną. Całość wlać do formy i włożyć do lodówki na 30min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak