Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszenie żuru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1szt
czosnek 3ząbki
sól 1łyżeczka
mąka żytnia 2szklanki razowa
chleb razowy 1szt skórka z kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszenie żuru

Czosnek obrać,przekroić na części.Mąkę wsypać do garnka,zalać 3szklankami wrzącej wody i wymieszać. Gdy ostygnie dolać 4 szklanki letniej wody. Przelać do wyparzonych słojów, do każdego dodać kawałek skórki chleba, przyprawy,sól, czosnek. Słoje obwiązać lnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce. Po 3 dniach żur jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 01.10.2011 20:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak