Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z agrestem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 3/4 szkl.
cukier wanilinowy 1 op.
margaryna 10 dag
jajko 2 szt.
twaróg 30 dag
agrest 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z agrestem

Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną margaryną. Dodać 1/2 szklanki cukru, torebkę cukru waniliowego i 1 jajko. Szybko zagnieść kruche ciasto, uformować kulę, owinąć w folię, włożyć na godzinę do lodówki. Twaróg zmiksować z resztą cukru i 1 jajkiem. połowę ciasta rozwałkować, wyłożyć nim formę. Na ciasto położyć 1/2 masy twarogowej, agrest, pozostały twaróg. Wierzch posypać resztą startego ciasta. Piec w temp. 180 stopni około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak