Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto wiśniowe z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
proszek do pieczenia
cukier 30 dag
cukier waniliowy
jajko 5 szt.
masło 15 dag
wiśnie w syropie 3 słoiki
twarożek 50 dag
budyń waniliowy
sok z cytryny
skórka z cytryny
śmietanka kremowa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiśniowe z kruszonką

Z mąki, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, 25 dag cukru, 2 jajek oraz tłuszczu, wyrobić kruszonkę. Wiśnie osączyć z syropu. Twarożek utrzeć z pozostałym cukrem, 3 jajkami, proszkiem budyniowym, sokiem i skórką z cytryny. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Do formy przełożyć 2/3 kruszonki, mocno docisnąć. Przykryć warstwą masy serowej. Posypać wiśniami oraz resztą kruszonki. Piec 45-55 minut w temp. 200 stopni. Ciasto podawać udekorowaną bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 23.06.2016 14:08
pyszne ciacho
Renataj 14.10.2012 18:16
Wiśnie i słodka kruszonka - cudowne zestawienie. I jeszcze masa serowa - super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak