Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w pierzynce z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
majonez 100 g
czosnek 2 ząbki
ser gouda 200 g
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w pierzynce z jajek

Jajka ugotować na twardo, nastęnie obrać i posiekać drobno.Ser żółty zatrzeć na tarce z drobnymi oczkami.dwa ząbki czosnku obrać i przecisnąc przez praskę, nastęnie wymieszać z serem.Pomidory umyć, osuszyć, następnie pokroić w dosyć grube plastry. Plastry pomidora, delikatnie opruszyć solą i pieprzem.na pierwszy plaster posypać jajko, starty ser, a nastęnie polać majonezem,powtarzać tą cznność przy każdym plastrze, następnie wyrównać boki, wierzch można udekorować natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak