Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masło orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200g
orzechy laskowe 100g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masło orzechowe

Orzechy obieramy. Dość mocno mielimy, najlepoiej je rozdrobnić w blenderze. Dodajemy do nich masło i odrobinę cukru. Ucieramy lub miksujemy na jednolitą masę. Przekładamy do foremki i wyrównujemy górę. Wkładamy do lodówki do całkowitego schłodznia. Możemy zrobić takie masło z innymi orzechami np. z włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.10.2013 00:10
Tylko takie robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak