Pieczeń wieprzowa

Pieczeń wieprzowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • tłuszcz do smażenia

  • sól, pieprz, czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ponacinać,boczek pokroić w słupki i włożyć w nacięcia.Następnie posolić,posypać pieprzem i natrzeć czosnkiem.Tak przygotowane mięso opiec na tłuszczu.Potem podlać wodą i dusić. Kiedy już jest miękkie pokroić w plastry i ułożyć na półmisku,polać sosem z mięsa.
Można podawać także na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magical66

26.09.2010 11:08
polecam każdemu

kotlet

25.09.2010 16:01
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat