Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz, czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa

Mięso ponacinać,boczek pokroić w słupki i włożyć w nacięcia.Następnie posolić,posypać pieprzem i natrzeć czosnkiem.Tak przygotowane mięso opiec na tłuszczu.Potem podlać wodą i dusić. Kiedy już jest miękkie pokroić w plastry i ułożyć na półmisku,polać sosem z mięsa.
Można podawać także na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 26.09.2010 11:08
polecam każdemu
kotlet 25.09.2010 16:01
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak