Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY WIEPRZOWE Z WERMUTEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety wieprzowe z kością 6 sztuk
masło 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
śmietana 130 gram
sól - do smaku
pieprz - do smaku
biały wermut 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY WIEPRZOWE Z WERMUTEM

Kotlety zrumienić na maśle i trzymać na wolnym ogniu przez ok. 20 minut.

Zdjąć z patelni, osolić, popieprzyć i trzymać w ciepłym miejscu.

Wermut wlać na patelnię i na bardzo małym ogniu rozpuścić sok z kotletów, gotować aż połowa wermutu wyparuje.

Śmietanę rozprowadzić z mąką, dodać do wermutu.

Mieszając doprowadzić do zagęszczenia, posolić i popieprzyć do smaku.

Do sosu włożyć kotlety i razem trzymać na ogniu aż do zagotowania. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak