Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe z marmoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 g
mąka 1/2 kg
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1/2 szklanki
marmolada
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe z marmoladą

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki (oczywiście oprócz marmolady i cukru pudru) łączymy ze sobą. Zagniatamy elastyczne ciasto i wstawiamy na około 2 godziny do lodówki.
Krok 1 - Rogaliki drożdżowe z marmoladą foto
2
Ciasto po wyjęciu z lodówki dzielimy na 4 części
Krok 2 - Rogaliki drożdżowe z marmoladą foto
3
Rozwałkowujemy je.
Krok 3 - Rogaliki drożdżowe z marmoladą foto
4
Z rozwałkowanych placków wycinamy talerzykiem koła.Koła zaś kroimy nożem na trójkąty. Na każdy nakładamy odrobinę marmolady. Zawijamy rogaliki i układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze. Pieczemy je około 25-30 minut w temperaturze 160 stopni. Jeśli się zrumienią - powinny być już dobre.
Krok 4 - Rogaliki drożdżowe z marmoladą foto
5
Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Rogaliki drożdżowe z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 17.11.2011 10:44
wyglądają ślicznie:)
IKrakowianka 02.10.2011 09:43
pyszne, uwielbiam rogaliki
Lotar 01.10.2011 19:22
Bardzo apetycznie wyglądają
Renia1 01.10.2011 15:47
ja lubie takie z serkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak