Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos Rabarowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 3 kg
cukier 25 dag
ocet 4 szklanki
chili 1 łyżeczka
imbir 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
czosnek 1 łyżka
migdały 6 dag
Gorczyca biała cała Prymat 2 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Sos Rabarowy

Obrać górne części łodyg rabarbaru przetrzeć ściereczką nasączoną octem i pokroić na 4 cm kawałki Cukier rozpuścić w occie dodać rabarbar i gotować na małym ogniu aż powstanie jednolita masa Dodać chili imbir gorczycę rzucić czosnek gałkę migdały całość dusić przez 20 minut W razie potrzeby podczas duszenia można dolać trochę octu Przełożyć do umytych i wygotowanych gorących słoików szczelnie zakręcić Odstawić na 4 tygodnie Podawać jako dodatek do zimnego mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak