Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 30 dag
margaryna 1 sztuka
jaja 2-3 sztuki
mleko 2% 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
zapach migdałowy 1 sztuka
bakalie do smaku
sól szczypta
galaretka 1 sztuka
owoce do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez pieczenia

1. Mleko przegotować i ostudzić.

2. Namoczyć żelatynę w mleku. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru. Margarynę utrzeć z drugą połową cukru.

3. Ser przetrzeć przez sito. Do utartej margaryny dodać po trochę przetartego sera i utarte żółtko. Wszystko razem ucierać.

4. Kiedy masa będzie pulchną dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę.

5. Z białek i szczypty soli ubić pianę. i dodać do pozostałej masy (z punktu 4) delikatnie mieszając. Stopniowo dodajemy też bakalie.

6. Masę wlać do tortownicy i poukładać na niej owoce. Odstawić na trochę do lodówki.

7. Galaretkę dobieramy wg owoców, które dodaliśmy do ciasta. Gotujemy wg przepisy i przestudzoną wylewamy do ciasto. Ponownie odstawiamy do lodówki aż galaretka będzie stężała.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.04.2013 15:28
musi być bardzo pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak