Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez pieczenia
2. Namoczyć żelatynę w mleku. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru. Margarynę utrzeć z drugą połową cukru.
3. Ser przetrzeć przez sito. Do utartej margaryny dodać po trochę przetartego sera i utarte żółtko. Wszystko razem ucierać.
4. Kiedy masa będzie pulchną dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę.
5. Z białek i szczypty soli ubić pianę. i dodać do pozostałej masy (z punktu 4) delikatnie mieszając. Stopniowo dodajemy też bakalie.
6. Masę wlać do tortownicy i poukładać na niej owoce. Odstawić na trochę do lodówki.
7. Galaretkę dobieramy wg owoców, które dodaliśmy do ciasta. Gotujemy wg przepisy i przestudzoną wylewamy do ciasto. Ponownie odstawiamy do lodówki aż galaretka będzie stężała.
SMACZNEGO :)