Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz na ruskie pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ser biały 250 g
pieprz
sól
cebula 3

Przepis i sposób przygotowania na: farsz na ruskie pierogi

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju do zarumienia.
Krok 1 - farsz na ruskie pierogi foto
2
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odkładamy do ostygnięcia i jeszcze ciepłe, ale nie gorące przeciskamy przez praskę.
Krok 2 - farsz na ruskie pierogi foto
3
Następnie przeciskamy przez praskę biały ser.
Krok 3 - farsz na ruskie pierogi foto
4
Wszystkei składniki mieszamy.
Krok 4 - farsz na ruskie pierogi foto
5
doprawiamy pieprzem i solą i faszerujemy nimi ciasto od pierogów
Krok 5 - farsz na ruskie pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak