farsz na ruskie pierogi

farsz na ruskie pierogi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • ser biały

    250 g
  • pieprz

  • sól

  • cebula

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - farsz na ruskie pierogi
Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju do zarumienia.
Krok 2 - farsz na ruskie pierogi
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odkładamy do ostygnięcia i jeszcze ciepłe, ale nie gorące przeciskamy przez praskę.
Krok 3 - farsz na ruskie pierogi
Następnie przeciskamy przez praskę biały ser.
Krok 4 - farsz na ruskie pierogi
Wszystkei składniki mieszamy.
Krok 5 - farsz na ruskie pierogi
doprawiamy pieprzem i solą i faszerujemy nimi ciasto od pierogów

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat