Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIAK

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wędzone 800 gram
cebula 3 sztuki
zielona pietruszka 1 pęczek
marchew 3 sztuki
fasola 1 szklanka
ziemniaki 250 gram
majeranek 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
pieprz - do smaku
Goździki całe Prymat 4 sztuki
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIAK

Kapustę posiekać bardzo drobno, marchew pokrajać wzdłuż na 4 części, ziemniaki w drobną kostkę. Do dużego garnka nalać wodę (ok. 6,5 litra), włożyć fasolę, kapustę, ziemniaki oraz marchew.
Cebulę obrać, wbić w nią goździki, dołożyć do zupy. Gotować na wolnym ogniu.
Mięso posiekać drobno i włożyć do garnka.
Przyprawić wszystkimi przyprawami.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak