Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SUFLET CYTRYNOWY

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 sztuk
białko 9 sztuk
cukier puder 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: SUFLET CYTRYNOWY

Żółtka ubić razem z 2 łyżkami cukru aż do uzyskania białego koloru.
Dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz startą skórkę cytryny.
Ubijamy pianę z białek z resztą cukru.
Mieszamy żółtka z białkami i dodajemy łyżkę soku z cytryny.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, posypujemy cukrem, zalewamy masą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.02.2012 18:37
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak