Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w sosie chińskim z ryzem brązowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby mun 1/2 szkl
pieczareki całe 5 szt
cebula biała 1/2 szt
sos sojowy 1 łyżka
oliwa
ocet ryżowy 1 łyzeczka
woda 1 łyżka
mączka ziemniaczana 1 łyżeczka
sos chili 1 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w sosie chińskim z ryzem brązowym

Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki . Na woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy dajemy wyciśnięty czosnek -1/2 szt ,obraną i pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone grzyby ,smażymy .Robimy sos- sos sojowy 1 łyżka ,ocet ryżowy 1 łyżeczka, woda 1 łyżka, sos chilli 1 łyżka,mączka ziemniaczana mieszamy w miseczce i wlewamy na woka . Mieszamy chwilę . Ryż brązowy w osolonej wodzie gotujemy odcedzamy .Wykładamy na talerz dodajemy grzyby .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 01.10.2011 07:21
pyszne
iwa643 01.10.2011 06:57
Ozdabiamy dymką ,szczypiorem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak