Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w galarecie.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z kurczaka 5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
nektarynki 4 szt
masło 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
bulion warzywny 1 szkl
sól do smaku
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w galarecie.

Filety z kurczaka umyć, osuszyć w ręczniku papierowym, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do rękawa, obłożyć posiekanym masłem, spiąć rękaw, ułożyć na brytfannie, włożyć do piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Następnie ostudzić, pokroić w plastry. Bulion warzywny podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, przyprawić do smaku, ostudzić. Nektarynki umyć, usunąć pestki, pokroić na cząstki. Ananasy osączyć z syropu. Na półmisku ułożyć plastry mięsa na przemian z ananasami i nektarynkami, zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.08.2013 11:12
Fajny pomysł.
olkaaa 22.05.2013 07:44
już dawno nie jadłam
mirosława4 07.01.2012 21:42
ciekawy przepis warty wypróbowania:)
Margo1 02.10.2011 10:03
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak