Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt
por 1 szt
marchewka 1 szt
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z marchewką.

Kapustę czerwoną drobno poszatkować, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć. Por oczyścić i pokroić w pół krążki, posypać solą i po chwili odcisnąć z soku. Marchew umyć, obrać. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne, Wszystkie składniki łącznie z ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jogurt naturalny wymieszać z oliwą i musztardą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z sosem, wymieszać. Podawać z ziemniakami i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 24.12.2013 01:53
pyszna surówka
IlonaAlbertos 06.03.2013 17:51
Smakowicie wygląda.
romanrafal
romanrafal 13.01.2013 09:48
dobra,zdrowa,kolorowa
Motorek 08.06.2012 09:04
smaczna
Margo1 04.10.2011 10:16
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak