Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1/2 kg
kiełbasa parówkowa 30 dag
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 2-3 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.

Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Parówki obrać z osłonek, pokroić na kawałki i podsmażyć razem z cebulą. Koncentrat pomidorowy, mąkę i ketchup wymieszać w 1/2 szkl wody, wlać do cebuli z parówkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać fasolkę i zagotować. Jeżeli sos jest za rzadki dodać więcej mąki lub koncentratu pomidorowego. Podawać z kaszą lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.08.2013 11:42
Fajny pomysł na fasolkę.
olkaaa 28.03.2013 07:44
smaczna i zdrowa
Motorek 09.07.2012 09:06
pycha
mirosława4 10.05.2012 15:15
smaczna
Margo1 04.10.2011 10:14
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak