Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z papryką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki z drobiu 1 kg
cebula 2 szt
pomidory 1/2 kg
czosnek 4 ząbki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
angielskie ziele 8 ziaren
Kminek mielony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz ziarnisty 8 ziaren
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z papryką.

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Żołądki umyć, oczyścić, włożyć do rondla, zalać wodą, dodać liść laurowy, angielskie ziele, pieprz ziarnisty, Gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 5 godzin. Gdy żołądki są miękkie, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie dodać żołądki i pokrojoną paprykę i podsmażyć około 10 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, wsypać do żołądków, i dusić pod przykryciem jeszcze 15 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do sosu zagotować. Przyprawić do smaku solą, przyprawą maggi i kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.12.2013 19:42
Zapowiadają się ciekawie.
cooleczka 29.08.2012 17:35
super
Justa32 18.05.2012 13:30
smaczne
jeta72 10.02.2012 19:56
uwielbiam żołądki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak