Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa z grzankami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 15 dag
płatki migdałowe 5 dag
śliwki suszone 10 dag
mleko 1 szkl
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
aromat migdałowy 1/4 łyżeczki
grzanki 1 szkl
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa z grzankami.

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, wysuszyć w piekarniku i zmielić w maszynce lub zetrzeć na drobnej tarce. Następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, wlać aromat i kilka łyżek mleka, utrzeć. Resztę mleka zagotować, wlać do masy migdałowej, dodać umyte i pokrojone śliwki, gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą i cynamonem. Płatki zrumienić na suchej patelni. Zupę podawać z grzankami, posypaną płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.05.2013 09:49
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 13.01.2013 18:25
Smaczna zupa na słodko.
m1monika 08.06.2012 10:48
ciekawa jestem jak smakuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak