Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
cebula 4 sztuki
liście selera pęczek
woda 1 l
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 2 szklanki
curry 2 łyżeczki
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie curry

1. Ogórki obieramy i kroimy w paski. Na dno słoika wykładamy liście selera, następnie pionowo układamy ogórki. Na wierzch układamy cebulę pociętą w piórka.

2. Wodę, ocet, cukier, sól i curry mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu koniecznie trzeba pamiętać aby ją ostudzić zanim zalejemy ogórki.

3. Ogórki zalewamy przestudzoną zalewą. Słoiku układamy w garnku (najlepiej na ściereczce aby podczas gotowania słoiczki się nie obijały) i gotujemy 5 minut od momentu wrzenia.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 25.10.2012 12:42
fajne są ogóreczki, ja lubię je bardzo
Poison1988 01.10.2011 11:53
Ja w tym roku żałuję, że tak mało robiłam bo już ani jednego słoika nie ma :( W następnym zamierzam dodać jeszcze trochę chilli aby były jeszcze ostrzejsze ;)
Robert10 30.09.2011 23:16
muszę w przyszłym roku wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak