Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 szt
cytryna 2 szt
pietruszka 4 gałązki
koperek 4 gałązki
sól 1 do smaku
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg

Solimy pstrągi z obu stron i w środku, przyprawiamy pieprzem wewnątrz ryby i wkładamy do nich do środka po dwie gałązki pietruszki i koperku i wyciskamy sok z cytryny do środka i po wierzchu ryby i odstawiamy do lodówki na parę godzin. Rozkładamy folię aluminiową i smarujemy ją masłem kładziemy rybkę. Wkładamy do środka pstrąga masło i zawijamy szczelnie w folię. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 190 stopniach pół godziny. Po 15 minutach przewracamy rybę na drugą stronę i dalej pieczemy. Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak