Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane mięsem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gotowane 1/2 kg
pomidory 10 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
kapusta biała 1/2 szt
śmietana 1 szkl
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane mięsem.

Kapustę włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować, odcedzić, ostudzić i bardzo drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Ugotowane mięso i bułkę zmielić w maszynce. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodać zmielone mięso, posiekaną kapustę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyć, odciąć wierzchołki, wydrążyć miąższ i napełnić farszem. Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Śmietanę wymieszać z mąką, przyprawić solą i pieprzem i zalać pomidory. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 07.04.2012 07:45
smaczne
Dorota59 30.09.2011 22:33
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak