Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z ozorka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozór 4 szt
papryka 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
cebula 1 szt
mąka 50 g
smalec 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: sos z ozorka

ozora wypłukać następnie, gotowac na małym ogniu do miękkości nast obrać pokroić w kostkę przełożyć do rondla, zalać wodą,paprykę oraz cebulę i ogórka pokroić w kostkę również przełożyć do mięsa delikatnie gotowac na małym ogniu,z maki zorbić zasmażkę i zagęscić sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 02.10.2011 21:41
Jak na zawodowego kucharza bardzo niestarannie podane przepisy.Rzeczywiście, jak piszesz w opisie jeszcze duuuuużo sie musisz nauczyć.Nie skojarzyłam po przeczytaniu Twojego komentarza do moich udek, za co ta prymitywna \"odgryzka\".Już wiem.Własnie za te i nastepne ozorki.Tylko,że ja wyraźnie i jasno napisałam co mi sie nie podoba, a Ty nawet nie umiałeś sformułować swoich zastrzeżeń.\"Niekoniecznie dobre\" Co to znaczy i w jakim języku napisane, bo nie rozumiem.Gdybyś napisał,że to nie poasuje do tego, a ta przyprawa to nie z tej beczki, przyjęłabym, ale taki komentarz aż bije odwetowcem.A odwetowce mają to do siebie,że wracają do mszczących się.Mam nadzieję,że nie masz zamiaru w dalszym ciągu \"dyskutować\" ze mną, bo ja z tobą skończyłam.
SmacznaPyza 01.10.2011 09:17
znowu brak opisu dokładnego postępowania z ozorem - uwierz mi, że mało kto wie jak go oczyścić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak