Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 20 dag
boczek wędzony 15 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 2 szt
pomidory 2 szt
fasolka szaragowa 15 dag
mąka 1,5 łyżki
smalec 2 łyżki
koperek 1 łyżka
natka piertuszki siekana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej.

Do garnka wlać 2 l wody, włożyć pokrojoną w kostkę szynkę i boczek, zagotować. Następnie dodać obraną i pokrojoną w talarki marchew, pietruszkę, posiekaną cebulę, umytą fasolkę szparagową i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować około 20 minut. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, wrzucić do zupy i gotować jeszcze kilka minut. Ze smalcu i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać posiekany koperek i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.11.2012 11:01
smaczniutka
IlonaAlbertos 13.08.2012 18:42
Lubię takie zupki.
Seba 09.08.2012 18:12
zdrowa i smaczna
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:16
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak