Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ WIEPRZOWA Z MUSZTARDĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1,5 kilograma
karkówka - -
musztarda 1 szklanka
sól - do smaku
wino białe wytrawne - -

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ WIEPRZOWA Z MUSZTARDĄ

Mięso zawiązać nitką i posmarować bardzo grubo musztardą i owinąć gazą. Wstawić do bardzo gorącego pieca. Gdy pieczeń się zarumieni polewać co jakiś czas winem. Po 60 minutach zgasić piec i pozostawić w nim pieczeń. Po wyjęciu pieczeni do blachy dolać drobinę przegotowanej wody – powstały sos zebrać.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 27.08.2012 09:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak