Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 3 szt
pieczarki 20 dag
kiełbasa parówkowa 20 dag
cebula 2 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 8 szt
ser żółty 10 dag
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki nadziewane parówką z pieczarkami.

Bułki przekroić wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i pokrojoną w plasterki parówkę. Delikatnie podsmażyć, ostudzić. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, dodać do cebuli z kiełbasą. Pomidory umyć, przekroić na pół, połączyć z farszem. Następnie wsypać utarty na tarce o dużych oczkach żółty ser, przyprawić do smaku pieprzem, solą i przyprawą maggi, wymieszać. Napełnić wydrążone bułki, ułożyć na blaszce i zapiec w nagrzanym piekarniku w temp 180 stopni około 15 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 31.10.2013 20:59
poproszę jedną :)
Iwona51
Iwona51 20.12.2011 09:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak