Dorsz w curry

Dorsz w curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • czosnek

  • śmietana

  • ser żółty

  • przyprawa curry

  • musztarda

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostki rybne solimy,skrapiamy cytryna,w międzyczasie kroimy cebule w piórka i dusimy na oliwie podlewając woda.Posypujemy obficie curry.Następnie wkładamy rybę w te cebule, smarujemy roztartym czosnkiem i przykrywamy dusząc t.Smarujemy rybę łyżeczka (lub więcej) musztardy i odwracamy.Na koniec dolewamy trochę śmietany i obficie posypujemy startym serem,przykrywamy i dusimy do momentu rozpuszczenia sie sera.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat