Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
pomidory 2 szt
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
filet z kurczaka 30 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane pieczarkami

Bakłażany przekroić wzdłuż, włożyć na kilka minut do wrzącej osolonej wody, wyjąć, ostudzić, łyżką wydrążyć miąższ. W rondelku rozgrzać oliwę i zeszklić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć około 5 minut. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do pieczarek. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ z bakłażanów i pomidory pokroić na kawałki, połączyć z farszem i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Połówki bakłażana napełniać farszem, posypać tartym serem i zapiec w temp 190 stopni około 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.09.2013 18:23
Muszą być smaczne.
Seba 03.03.2012 10:20
extra
Margo1 06.10.2011 07:28
bardzo smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak