Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta ze skwarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5
sól
pieprz
boczek 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta ze skwarkami

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w paski lub kostkę i wrzucić na patelnię. Jeżeli jest tłusty smażymy na \"sucho\", a gdy jest chudy dodajemy troszkę smalcu.
Krok 1 - kapusta ze skwarkami foto
2
Kapustę gotujemy, a gdy będzie miękka odlewamy wodę.
Krok 2 - kapusta ze skwarkami foto
3
Gdy boczek średnio się wytopi przyprawiam solą i pieprzem i topię dalej.
Krok 3 - kapusta ze skwarkami foto
4
Do skwarków dodaję kapustę i troszkę podsmażam.
Krok 4 - kapusta ze skwarkami foto
5
Pyszny dodatek do obiadu. Ja używam do ziemniaków i mięsa, do klusek ziemniaczanych, a nawet samą lubię podjeść :)
Krok 5 - kapusta ze skwarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.12.2012 17:02
dlaczego odlewasz wodę z kapusty, nie lepiej ją odparować?
Dorian 04.10.2011 10:02
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak