Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufle z herbatników i musli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
cukier puder 2 łyżki
herbatniki 2 paczki
musli 2/3 szkl
kakao 4 łyżki
orzechy włoskie 5 dag
sok z cytryny do smaku
aromat rumowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Trufle z herbatników i musli.

Masło utrzeć z cukrem pudrem. Herbatniki pokruszyć [najlepiej wałkiem na stolnicy]. Do utartego masła z cukrem pudrem dodać pokruszone herbatniki, musli, posiekane orzechy, 2 łyżki kakao, wlać aromat, sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Gdy za gęste dodać łyżkę gęstej śmietany. Z masy formować okrągłe kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczać w kakao lub wiórkach kokosowych i odłożyć na 1 godzinę w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.08.2012 23:17
Świetny pomysł.
ronald88 01.11.2011 10:13
supcio
Wacław 14.10.2011 21:30
to jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak