Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowa surówka warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
rzodkiewki 6 szt
por kawałek
ogórki gruntowe 2 szt
śmietana 125 g
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 op.
kefir 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowa surówka warzywna

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa, które mam w lodówce zetrzeć przy pomocy elektrycznego robota Bosch w cienkie plasterki (szczególnie pomocny przy kapuście pekińskiej).
Krok 1 - Obiadowa surówka warzywna foto
2
W misce przygotować sos sałatkowy ze śmietany, kefiru i mieszanki sosu koperkowo-ziołowego, zostawić po zrobieniu na kilka minut.
Krok 2 - Obiadowa surówka warzywna foto
3
wsypać starte warzywa, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Krok 3 - Obiadowa surówka warzywna foto
4
Surówkę podawałam do grillowanego kurczaka
Krok 4 - Obiadowa surówka warzywna foto
5
Surówka była przygotowana z tego co było w lodówce, trzeba ją przygotowywać krótko przed podaniem by nie puściła za duzo płynów.
Krok 5 - Obiadowa surówka warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 14.11.2011 07:30
z pewnością smaczne :)
stokrotka 01.10.2011 08:24
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak