Kanapki z tuńczykiem

Kanapki z tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapary

    1 łyżka
  • marynowana mała cebulka

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • anchois

  • pumpernikiel

    6 kromek
  • pieprz czarny ziarnisty

    0,5 łyżki
  • oliwki

    5 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka wraz z olejem, śledziki anchois, oliwki i kapary zmiksować. Cebulki drobno posiekać i dodać do pasty. Smarować kromki chleba najpierw cienko masłem a potem pastą.
Uwaga. Jeśli kapary były w słonej zalewie, należy je wymoczyć w ciepłej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marcia71

13.03.2011 13:59
nie jadam kaparów:(

AgaS10

13.02.2011 13:58
hm...ja nie lubie kaparów:)

Magdalena80

17.11.2010 21:30
ale mix

Jaheira11

17.11.2010 21:23
hmmmm.....ciekawe jaki smak

jolaxa

24.10.2010 07:30
uwielbiam :)

marta639

17.09.2010 15:15
Ciekawy przepis.

Barbara55

09.07.2010 14:33
raczej mi nie pasuje

Mariposas

30.04.2010 21:40
Pasta brzmi pysznie ale zrezygnuje chyba z anchois

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat