Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pstrąga z pieczarkami i śmietaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 4 filety
pieczareki całe 40 dag
cebula 2 sztuki
żółty ser 20 dag
śmietana 250 ml
Kucharek przyprawa do potraw 1 do smaku
cytrynka 1 sztuka
rozmaryn 1 do smaku
oliwa 6 łyżek
mąka 6 łyżek
ryż 4 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pstrąga z pieczarkami i śmietaną

Filety umyć osuszyć skropić sokiem z cytryny Doprawić vegetą pieprzem i rozrywem oprószyć mąką i usmażyć na oliwiona złoty kolor Pieczarki obrać pokroić w kostkę i udusić razem z pieczarkami do miękkości pod koniec dolać śmietana Żaroodpornego naczynia wysmarować oliwa ułożyć ryby pieczarki posypać serem startym na tarce o grubych oczkach zapiec w średnio nagrzanym piekarniku do stopienia sera podawać z ryżem ugotowanym na sypko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak