Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z sosem śmietanowo-koperkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2 dzwonka
mąka do panierki
olej do smażenia - -
cebula 1 szt
sos
woda 0,5 szklanki
śmietana 18 proc 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny kilka kropel
koper świeży 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z sosem śmietanowo-koperkowym

1. Dzwonka z leszcza umyć, oskrobać, natrzeć solą,pokropić cytryna, obłożyć pokrojoną cebulą. Odłożyć na chwile.
2. Obtoczyć rybę w mące i smażyć razem z cebulą w oleju na patelce, aż bedzie złocista i miękka.
3. Zimną wodę połączyć z mąką i śmietaną. Zagotować. Dodać zgnieciony czosnek, sól, pieprz, szczyptę cukru i kilka kropel cytryny. Przed końcem gotowania dodać świeżo pokrojony koperek.
4. Polać rybę sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 15.01.2013 23:40
pysznie podany
Ewelina38 09.08.2012 13:54
bardzo smaczne jedzonko
olkaaa 09.04.2012 16:37
rewelacja
olkaaa 09.04.2012 16:37
rewelacja
Kas2 08.02.2012 13:21
wspaniale podane
Dorota59 05.01.2012 20:14
wygląda rewelacyjnie
Robert10 22.12.2011 21:29
smakowity
Robert10 22.12.2011 21:28
smakowity
Brigitte 05.12.2011 10:47
jadasz dużo ryb - może dlatego, że tak pysznie je przyrządzasz..
jeta72 22.11.2011 23:39
smaczne
PaniMISIOWA 15.10.2011 09:23
bardzo apetyczny
ziutula
ziutula 13.10.2011 18:07
lubię w tej opcji leszcza
Izabela/bella81 08.10.2011 10:05
apetyczny
przejs 01.10.2011 13:50
narobiłaś mi smaka na rybkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak